Príďte na skríningové vyšetrenie bedra!

Príďte na skríningové vyšetrenie bedra!

Pre koho je vyšetrenie určené?

Skríningové vyšetrenie je určené pre deti s neuromuskulárnymi ochoreniami, detskou mozgovou obrnou, spasticitou, alebo hypotóniou.

Prečo je toto vyšetrenie dôležité?

U detí so svalovou dysbalanciou v oblasti bedrového kĺbu a u detí so spasticitou je zvýšená pravdepodobnosť postupnej decentrácie bedrového kĺbu – teda postupného vysúvania hlavičky z jamky kĺbu. V krajinách, kde je zavedené takéto sledovanie klesol výskyt subluxácií aj úplného vykĺbenia bedra na minimum.

Ako prebieha vyšetrenie?

Lekár vyšetrí Vaše dieťa pomocou základných metód na zisťovanie rozsahu pohybov vo všetkých kĺboch dolných končatín. Druhá časť vyšetrenia je röntgen bedrových kĺbov a jeho vyhodnotenie.

Ako sa môžem na vyšetrenie objednať?

Pre objednanie na vyšetrenie v Národnom ústave detských chorôb sa môžete objednať cez mail rendek.ortopedia@gmail.com, do správy uveďte meno, priezvisko, dátum narodenia dieťaťa a krátky popis jeho základného ochorenia. Do predmetu správy prosíme uviesť “skríning bedra”.

Koľko stojí vyšetrenie?

Vyšetrenie je bezplatné.

Kde nájdem viac informácií o skríningovom programe?

Na stránke detskeklby.sk, pomocou tohto odkazu: Pravidelné vyšetrenie bedra u detí so spasticitiou a neuromuskulárnymi ochoreniami